نماینده سیستم فناوری محصولات استفاده

نماینده: سیستم فناوری محصولات استفاده دانشمندان محصولات غذایی اخبار علمی و آموزشی

گت بلاگز اخبار علمی و آموزشی زیاد کردن تولید محصولات غذایی با اصلاح ژن کریسپر

دانشمندان آمریکایی و چینی ادعا می‌کنند می‌توان با اصلاح ژن کریسپر در بعضی مواد غذایی، تولید این محصولات را زیاد کردن داد. 

زیاد کردن تولید محصولات غذایی با اصلاح ژن کریسپر

زیاد کردن تولید محصولات غذایی با اصلاح ژن کریسپر

عبارات مهم : سیستم

دانشمندان آمریکایی و چینی ادعا می کنند می توان با اصلاح ژن کریسپر در بعضی مواد غذایی، تولید این محصولات را زیاد کردن داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتال ترندز، متخصصان آینده نگری می کنند تا سال 2050، دو میلیارد نفر دیگر در زمین ساکن خواهند بود و در نتیجه، جمعیت زمین به 9.7 میلیارد نفر خواهد رسید. در حال حاضر، سیستم های تولید غذا، به مشکل از عهده تامین نیازهای امروز برمی آیند و بیش از 10 درصد مردم دنیا گرسنه هستند. به این ترتیب، وضع تامین غذا در آینده وخیم تر خواهد شد.

به عقیده دانشمندان، راه حل این مشکل، در استفاده از فناوری و اصلاح ژن کریسپر هست. دانشمندان، با استفاده از این روش، می توانند محصولاتی تولید کنند که در برابر تغییرات اقلیمی انعطاف پذیرتر هستند و بازدهی بالاتری دارند.

زیاد کردن تولید محصولات غذایی با اصلاح ژن کریسپر

“تناوب هایِ کوتاه پالیندروم فاصله دار منظم خوشه ای” یا به اختصار “کریسپر”(CRISPR)، بخشی از دی .ان .ای پروکاریوت هستند که حاوی تناوب های کوتاه توالی های بنیادین می باشند. کریسپر، نوعی سیستم ایمنی تطابق پذیر در باکتری ها است که آن ها را قادر به کشف دی .ان .ای ویروس می سازد و بعد نابودشان می کند. بخشی از سیستم کریسپر، پروتئینی به نام “کَس9″(Cas9) هست، که توانایی جستجو، برش زدن و آخر عوض کردن دی .ان .ای ویروس را دارد. فناوری کریسپر، به دانشمندان اجازه می دهد تغییراتی در دی .ان .ای سلول ها ایجاد کنند.

گروهی از پژوهشگران “دانشگاه پردو”(Purdue University) آمریکا و “آکادمی علوم چین”(CAS)، اخیرا در پژوهش جدیدی، امکان استفاده از کریسپر را نشان داده اند. آنها با ایجاد جهش در 13 ژن، نوعی برنج با بازدهی 25 تا 31 درصد تولید کرده اند. این محصول، بدون کمک کریسپر، جهت رسیدن به این هدف، به آزمون و اشتباه با میلیونها گیاه نیاز خواهد داشت.

دانشمندان آمریکایی و چینی ادعا می‌کنند می‌توان با اصلاح ژن کریسپر در بعضی مواد غذایی، تولید این محصولات را زیاد کردن داد. 

در ساخت این برنج، پژوهشگران، جهت از بین بردن ژن های ناخواسته ای که نقش دوگانه ای بر عهده دارند، تحمل فشار محیطی را زیاد کردن می دهند و رشد را سرکوب می کنند، از کریسپر استفاده کردند. بنابراین، اگرچه این محصول، بازدهی بالایی دارد، مقاومت آن در برابر فشار محیطی کمتر هست. طی آزمایش های انجام شده، پژوهشگران، تاثیر کمی را بر تحمل استرس مشاهده کردند ولی دستاوردهای قابل توجهی در تولید دانه ها داشتند.

“جیان کانگ ژو” (Jian-Kang Zhu)، گیاه شناس دانشگاه پردو و سرپرست این پژوهش گفت: یک توصیه مهم در مورد فناوری کریسپر، توانایی کاربرد سریع آن در پرسشها مربوط به کشاورزی هست. در آینده، کاربرد موفقیت آمیز این فناوری در زمینه پزشکی نیز ممکن خواهد بود.

علاوه بر این، نگرانی های زیستی مربوط به آزمایش های حیوانی، در گیاه های و میکروب ها وجود ندارد. ژو ادامه داد: ما می توانیم پیوندهای ژنتیکی را با گیاه های انجام دهیم و مشخصا، پیگیری های اخلاقی زیست شناسی انسانی در این کار به چشم نمی خورند.

زیاد کردن تولید محصولات غذایی با اصلاح ژن کریسپر

ژو و همکارانش، با نشانه زیاد کردن تولید محصول، همین روش را در تولید رشته های برنج به کار بردند و در نظر دارند از آن، جهت تولید محصولات دیگر هم استفاده کنند.

مقاله مربوط به این پژوهش، در مجله ” Proceedings of the National Academy of Sciences” به چاپ رسید.

دانشمندان آمریکایی و چینی ادعا می‌کنند می‌توان با اصلاح ژن کریسپر در بعضی مواد غذایی، تولید این محصولات را زیاد کردن داد. 

واژه های کلیدی: سیستم | فناوری | محصولات | استفاده | دانشمندان | محصولات غذایی | اخبار علمی و آموزشی

دانلود


دانلود فایل ها

نویسنده : topsblog